Kringlor utan krångel

Min syster Annica är en mat och bakonstnär av yttersta rang. ALLT hon rör vid blir magiskt och ja.. jag vet faktiskt inte vad hon gör, men det smakar dessutom himmelskt. Jag har fått en del recept av henne men även om jag anstränger mig till 100 så blir det aldrig lika bra som när hon gör det. Men ... jag bjuder gärna lite på några recept här, så håll till godo.
På bilden är kringlorna utan smör och sitt himmelska vaniljströsocker.
Kringlor utan krångel 40 st 250 grader i ca 8 min
Deg:
50 gr jäst
200 gr smör
4 dl ljummen mjölk
1 ägg
1 dl socker
1 krm hjorthornsalt
1 krm salt
1.3 l vetemjöl
Garnering:
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Nu kan man ju klicka i rumsvarmt mjukt smör, då går det åt mindre mjöl än om du smälter smöret. 1.3 liter är alltså till smält smör.
Gör vanlig vetedeg, låt jäsa 30 min
Knorra till en knubbig fin kringla, typ 40 st om man inte heter Rebeccah, då blir det 20.
Jäs 30 min på plåten
Pensla INTE med ägg, ägget som är i receptet ska vara i degen
När bullarna kommit ut ur ugnen å svalnat under en vacker handduk, penslas de med smält smör, doppas i strösocker blandat med ljuvt doftande vaniljsocker
Ät inte ihjäl dig, de är goda som få...
De bullar man inte ska äta på stört kan med fördel frysas ner och penslas och doppas efter att de tinat upp. Om, men bara om, det lyckades bli några till övers.